Det er mange faktorer som må klaffe når du skal få til et fantastisk profilbilde: Klær, lyssetting, hår, sminke, vinkel, posering osv. Den aller viktigste faktoren er imidlertid personens uttrykk – ingen tvil!

Det aller viktigste med et profilbilde er å skape en kontakt mellom personen på bildet og den som ser på det. De som ser deg på nett gir deg bare noen sekunder før de har gjort sin vurdering. Er du seriøs eller ikke? Er du profesjonell eller amatør? Selvsikker eller ei? Førsteinntrykk teller.

Alle kan oppnå et godt profilbilde

Et godt profilbilde har ingenting med om du ser ut som en modell eller ikke. Det viktige er at du har et uttrykk som engasjerer – et ekte uttrykk som gjør at du skiller deg ut fra mengden. Utfordringen ligger i det øyeblikket du stiller deg foran kameraet. De aller fleste av oss ser ikke ut som oss selv, eller ser rett og slett litt skremt ut. Vi ser i hvertfall ikke ut som den beste versjonen av oss selv.

Noen ganger får vi beskjed om å si «cheese» eller noe annet tull. Det resulterer i et kunstig og anstrengt uttrykk der vi forsøker å se ekte og vennlige ut.

Din personlige merkevare

Er det denne typen profilbilde du ønsker? Er det denne typen profilbilde som styrker din personlige merkevare? Helt klart ikke. Dessverre er det altfor mange profilbilder som ikke makter å vise personens selvsikkerhet og vennlighet på en skikkelig måte.

Ansvaret for dette ligger fullt og helt på fotografen. Det er ikke kundens feil. Hvordan regisserer fotografen deg? Får de deg til å sette deg på en krakk, sier «smil» og trykker på knappen?

Eller gjør de små, subtile forandringer på hvordan kroppen og/eller hodet ditt er posisjonert for å endre hvilket budskap kroppsspråket formidler?

Tar fotografen seg tid?

Er du ferdig på et kvarter, eller tar fotografen seg god nok tid til at du blir komfortabel med situasjonen? Det tar, etter min mening og erfaring, minimum 15–20 minutter før de fleste er varmet opp og komfortable med de nye teknikkene jeg viser dem. Det er først da vi virkelig kan jobbe med subtile uttrykk – ulike måter å få frem personligheten på. Derfor er en session på 90 minutter det aller beste for å få roen over oss begge, og for å få frem de aller beste uttrykkene.

Kort sagt: Er fotografen i stand til å få frem den beste versjonen av deg?

De fleste av oss er ikke profesjonelle skuespillere som kan vise engasjerende og gode uttrykk foran kamera på kommando. Derfor er det viktig at fotografen er i stand til å hjelpe deg og regissere deg slik at du fremstår best mulig: Posering, uttrykk, klær, hår og alt annet. Hvem som helst kan kjøpe et fantastisk kamera i dag – ikke alle kan få frem den beste versjonen av deg.

Mer om profilbilder og online booking


Om Kristoffer Sandven

Jeg har spesialisert meg på å ta profilbilder som styrker din personlige merkevare. Uansett om du er selvstendig næringsdrivende eller direktør i et stort selskap, vil profilbildet ditt være som et tidlig håndtrykk – lenge før du faktisk møter dine fremtidige kontakter. Mitt mål er å gi deg profilbilder med uttrykk som er både selvsikre og samtidig vennlige/tilgjengelige.

Min jobb går ut på å coache de som ikke føler seg komfortable foran kameraet – og det er de aller fleste. Jeg hjelper dem med å vise sitt aller beste – en versjon av dem som samsvarer med den faglige dyktigheten de representerer og som støtter deres personlige merkevare.

Mer om headshots

 

Abonnér på mitt nyhetsbrev

Få tips, gode tilbud og kanskje til og med invitasjon til spennende events?

Navn *
Navn