selvsikkerhet-profilbilde.jpeg

Det er normalt tre ting i ansiktet du kan bevege på:

  • Øynene

  • Munnen

  • Øyenbrynene

Når jeg fotograferer, er jeg ute etter en kombinasjon av egenskapene selvsikkerhet og vennlighet. For å oppnå det, jobber vi for å finne ut hva øyne, munn og øyenbryn kommuniserer på bildene. Selvsikkerheten kommer fra øynene – et bevisst blikk med intensjon gjør at du fremstår selvsikker og som en kompetent person. Vennligheten kommer fra et naturlig smil – et smil som kommer innenfra og som kommer som et resultat av kommunikasjonen oss imellom. Og får du med øyenbrynene kan vi få frem noen interessante uttrykk – det lille ekstra. En «edge».

Noen som kommer til meg tror at store øyne på bilder gjør at de ser vakrere ut. Faktum er at store øyne gjør at vi ser redde ut, og har den motsatt effekten av hva man skulle tro. En svak «mysing» («squinch») gir deg den rette intensjonen og intensiteten som skal til. Ta en titt på filmstjerner når de blir fotografert på den røde løperen. Ingen «deer in the headlights der».

Et godt profilbilde oppstår ikke av seg selv. Det er hard jobbing i studio fra både deg og meg – men underveis har vi det gøy!

Etter målrettet arbeid oppnår vi etterhvert den gode kombinasjonen av selvsikkerheten fra øynene og vennligheten som kommer fra et naturlig smil. Da er det tid for å begynne å jobbe nyansert – det er da det blir spennende! Les mer

BONUS: Her er en video med Peter Hurley som forklarer «The Squinch» – mysingen jeg snakker om.