I forbindelse med Filmvåren 2014 på Filmens Hus, fotograferte jeg regissør og manusforfatter for filmen Svenskjævel, Ronnie Sandahl. Bildet ble brukt i filmmagasinet Cinema nr. 1-2015.

Svenskjævel hadde nylig verdenspremiere i Zürich, hvor den vant kritikerprisen, i tillegg til «special mention» til begge de kvinnelige hovedrolleinnehaverne. Den norsk-svenske spillefilmen vant hovedprisen Gold Hugo under Chicago Film Festival. Filmen fikk også priser i Lübeck og Les Arcs - både for beste debutfilm, beste regi og beste kvinnelige skuespiller.

Svenskjævel er dessuten plukket ut som en av åtte filmer i Dragon Award (Best Nordic Film) på Gøteborg Internasjonale Filmfestival, GIFF, og konkurrerer om verdens største filmpris på 1 million svenske kroner. Utdelingen finner sted lørdag 31. januar.

Svenskjævel er i sin helhet spilt inn i Oslo, har norsk produsent, Gudny Hummelvoll, og en rekke norske skuespillere i rollene. Den får norgespremiere 13. mars 2015.

image.jpg